This is a honeypot file. Please leave it. NASTAVA U PRIRODI – SportTrim Travel NASTAVA U PRIRODI – SportTrim Travel

NASTAVA U PRIRODI

Nastava u prirodi predstavlja mogućnost doživljaja i iskustava gde će daleko od gradske buke, učenici moći da nauče da od prirode prihvate njene blagodeti, a da je ujedno i sačuvaju. Osnovni ciljevi realizacije nastave i boravka dece u prirodi su:

  • Formiranje pozitivnih stavova prema prirodi i njenoj zaštiti
  • Sticanje novih znanja i iskustava
  • Zdrav i kreativan način zivota

Ovakav vid nastave je neophodan i njegov značaj je u učenju putem kojeg se razvijaju psihofizički i socijalni razvoj, kao isolidarnost. Učenjem u prirodi deca se lakše sažive sa njom. Zašto učiti o prirodi u učionici kada možemo izaći napolje i sami pogledati šta se okolo dešava, osetiti i doživeti.

U našim objektina možete organizovati nastavu u prirodi za Vaše škole, kao i vrtiće. Svi naši objekti su prilagođeni deci, ima prateće prostorije za organizovanje animacije i rekreacije, a uz rekreatora imaćete zagarantovan provod. Ove godine smo odvojili za Vas sledeće objekte:

 

ZLATIBOR – SPORT TRIM SRC

Zlatibor se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, na nadmorskoj visini od 700 do 1500 m u blizini Užica i Čajetine. Zahvaljujući specificnoj klimi i karakteristicnim vazdušnim strujanjima, živopisnim predelima, čistom vazduhu i velikom broju sunčanih dana, Zlatibor se razvio u poznati letnji i zimski turistički centar.

www.sporttrimzlatibor.rs


VRNJAČKA BANJA – HOTEL FONTANA; HOTEL BREZA

Vrnjačka Banja je najveća i najpoznatija banja u Srbiji. Nalazi se u centralnom delu Srbije, 200 km južno od Beograda u podnožju planine Goč. Da bi upoznali Vrnjačku Banju – Kraljicu banja, najbolje je kažu, prošetati od Mosta ljubavi kroz nepregledni i biljnim životom bogat Vrnjački park. Trim stazama su se nekada šetali Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Maksim Gorki… ali i milioni turista i posetilaca iz sveta i Srbije.

Hotel Fontana
Hotel Breza


SOKOBANJA – HOTEL BANJICA

Sokobanja je smestena u kotlini izmedju Rtnja i Ozrena na nadmorskoj visini od 400 m. Odlikuju je blaga i umerena klima, cist vazduh, bogatstvo zelenih povrsina i izvori mineralnih voda, po cemu je ova banja poznata.

Hotel Banjica


TARA – VILA TARA LUX; HOTEL OMORIKA

Položaj planine Tare predstavlja povoljan uslov za razvoj turizma, jer omogućava raznovrstan sadržaj turističkog boravka, odnosno posetu većem broju turističkih lokaliteta. Po bogatstvu i raznovrsnosti turističih vrednosti, ekološki očuvana prirodna sredina, planinski reljef sa umerenom nadmorskom visinom od 800-1500 m, pogodni tereni za zimske sportove, bogat i raznovrstan biljni i životinjski svet, blagotvorna klima, Drina sa veštačkim jezerima Zaovine i Perućac, daju ovoj planini veliku turističku vrednost

Vila Tara lux
Hotel Omorika


ARANĐELOVAC – RUJNA ZORA; CENTAR DEČIJIH ODMARALIŠTA BREZA

Bukovička banja se nalazi u samom gradu Aranđelovcu koji je 76 km udaljen od Beograda. Banja je locirana u podnožju planine Bukulja. Bukovička banje ima velelepni park koji se prostire na površini od 21,5 ha. Pored prekrasnih cvetnih aleja i brojnih vrsta retkog drveća, u parku se nalazi stalna postavka mermernih skulptura, najpoznatijih naših i svetskih autora. Skulpture su nastale u tridesetogodišnjem postojanju međunarodne smotre umetnosti “Mermer i zvuci”. U okviru smotre se organizuje i manifestacija “Svet keramike”, a takođe i pozorišne predstave, koncerti i folklorne priredbe. Sve manifestacije obavljaju se na letnjoj otvorenoj sceni.

Rujna zora
Centar decijih odmaralista Bukulja


KOPAONIK – APARTMANI „KOPAONIK“ U BRZEĆU; SREBRNA LISICA

Kopaonik je najveći planinski masiv u Srbiji. Jedan njegov deo je zastićena zona pod imenom Nacionalni park Kopaonik. Njegov najviši vrh je Pančićev vrh sa 2017m. Ceo masiv je dobio naziv po velikom rudnom bogatstvu koje je na njemu eksploatisano još od srednjeg veka, a na njegovom širem prostoru je smesten čitav niz kulturno-istorijskih spomenika iz perioda od XII do XV veka. Kopaonik predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji.

Apartmani Kopaonik
Srebrna lisica